Stjernesymbol i menu


Læs og søg i Det Tredje Testamente
   Stk.:  
(F,I,45-77,67A) 
.  
(1-3,U) 
 
Avanceret søgning
Se symbol nr. 70 i nyt vindue Indholdsfortegnelse for Det Evige Verdensbillede, bog 5   

 

 
Den vegetariske fordøjelse
Symbol nr. 70
70.1  Symbolet viser maveområdet hos det fuldkomne menneske, der spiser det rene frugtkød. Her finder der ikke noget som helst drab sted, og her er der faktisk ikke noget særligt fordøjelsesområde. Men der vil jo være nogen fordøjelse, så længe mennesket skal indtage fysisk næring.
      Vi ser det blottede næringsstof, der ikke er omgivet af animalske elektroner eller livsenheder. Det fuldkomne menneske spiser ikke animalsk føde, og de animalske livsenheder kommer således ikke ind i organismen for der at komme i brand og blive ødelagt. Det rene frugtkød går ind i organismen uden noget som helst drab. Det hele er en harmonisk overføring af væsener fra den ene tilstand til den anden. Det er en livsvigtig tilstand uden drab.
      De animalske elektroner i menneskets eget univers er frie og uafhængige, de sejler i deres baner i ro og fred. Der er harmoni og fuldkommenhed inden i et sådant væsens organisme, og her er ingen muligheder for sygdomme eller for karmagengældelse for drab osv. Fremtidens mennesker vil i den grad være beskyttede og immune over for sygdomme. Denne beskyttelse og immunitet vil vokse frem og vil være det eneste, der kan fjerne hospitalerne og hele dette behandlingsområde, der i dag må holdes i gang.
      Således ser mikroverdenen ud hos det udviklede menneske, der kun spiser det rene frugtkød. Men i dag kan menneskene ikke nøjes med det, de må også spise rødder, blade og stilke, hvilket ikke er forbundet med noget særligt drab. Hvis menneskene blot holder sig til det, er de inde i en god og harmonisk proces. Men når man fylder maven op med intellektuelle og følelsesudviklede stoffer, som jo er animalsk liv, er der tale om drab, så dræber man sin næste, og loven for næstekærlighed opfyldes ikke. Så længe man spiser kød, har man heller ikke beskyttelse. Der, hvor man ikke beskytter andre væsener, er man ikke selv beskyttet.
 
Kursusforedrag 5-2, 08.12.1955


Kommentarer kan sendes til Martinus Institut.
Oplysninger om fejl og mangler samt tekniske problemer kan sendes til webmaster.