Stjernesymbol i menu


Læs og søg i Det Tredje Testamente
   Stk.:  
(F,I,45-77,67A) 
.  
(1-2,U) 
 
Avanceret søgning
Se symbol nr. 64 i nyt vindue Indholdsfortegnelse for Det Evige Verdensbillede, bog 5   

 

 
Tyngdeenergiens indbrud i intuitionsområdet
Symbol nr. 64
64.1  Symbolet viser, hvordan tyngdeenergien (orange farve) er brudt ind i intuitionen (blå farve). Der er således opstået sygdom i det seksuelle område, det kan både være i de seksuelle organer og i deres opbygning.
      Vi ser, at tyngdeenergi i form af hidsighed bryder ind i intuitionsområdet, og det er det, der frembringer sadisme. Der er tale om sadisme, når den seksuelle nydelse kun kan finde sted i kraft af det modsatte af det, der er naturligt. Det naturlige er jo, at der skal være en ualmindelig gennemtrængende glæde og velbehagelighed imellem væsenerne, mens det modsatte af det naturlige er dette at skulle se drab og mord eller se dødsangst hos sin partner for at kunne få udløsning. Men sådan kan nogle væsener synke ned, og i kraft af deres for stærkt udviklede tankearter i denne særlige retning udvikler de sig mere og mere til brutalitet, til at skulle se lidelse, til at skulle kvæle og til at skulle pine – det er det, vi kalder sadisme.
      Når tyngdeenergien trænger ind i det seksuelle område, bliver væsenet ikke blot sjæleligt defekt, men det fører også til, at det organiske liv bliver ødelagt.
 
Kursusforedrag 5-1, 01.12.1955


Kommentarer kan sendes til Martinus Institut.
Oplysninger om fejl og mangler samt tekniske problemer kan sendes til webmaster.